Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wist u dat 80% van uw websitebezoekers uw website vinden via zoekmachines zoals Google? Uw website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren.

De professionele term voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website is “zoekmachine optimalisatie”— in het Engels “Search Engine Optimization” of afgekort “SEO”. Na zoekmachine optimalisatie is adverteren met Google AdWords de belangrijkste manier om meer bezoekers naar een website of webshop te leiden. Samen zorgen deze methodes gemiddeld voor 80%van het zoekverkeer.

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine Marketing is de term voor zoekmachine optimalisatie én zoekmachine adverteren.
Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren leg ik graag uit:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Met SEO probeert u hoger in Google te komen door aanpassingen aan uw website of webshop te maken. Dit kan onder andere gedaan worden door het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen. Ook regelmatig nieuwe pagina’s of artikelen plaatsen is een manier van zoekmachine optimalisatie. Het plaatsen van nieuw materiaal (ook wel content genoemd) is heel waardevol voor de positie van uw website in de zoekresultaten. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO genoemd. Als u wilt weten hoe de SEO status van uw website nu is kunt u gebruik maken van de Gratis DigitalQuality SEO check.

Zoekmachine Adverteren met Google Adwords

Met Google Adwords adverteert u over uw website of webshop en daardoor verschijnt uw bedrijf in de betaalde zoekresultaten. U betaalt per klik. Iedere keer dat een bezoeker op de advertentie klikt betaalt u. Hierdoor betaalt u dus alleen als het ook iets oplevert.

Wilt u ook hoger in de zoekresultaten komen en dus meer bezoekers krijgen?
Neem contact op voor een vrijblijvende analyse.

Let op uw concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website en webshop blijft steeds toenemen. Niet alleen het aantal websites groeit, ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie wordt steeds beter. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Google is immers de meest gebruikte zoekmachine per wereld en is meestal de manier waarop bezoekers gewenste bedrijven en producten vinden. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ en onbewust associëren bezoekers deze merken met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie wordt dus steeds belangrijker, omdat er veel waarde aan gehecht wordt. De vestigingsplaats van uw bedrijf is ook belangrijk. Of uw bedrijf gevestigd is in Hoogeveen, Zwolle, Groningen of Nieuwlande geeft dus mogelijkheden om de lokale markt te bedienen. Klanten vinden het prettig om lokaal te kopen, dus Google houdt daar rekening mee en stuurt bezoekers zo veel mogelijk naar websites van lokale bedrijven.

SEO en duurzame groei: wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van uw website en webshop in zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Er zijn nogal wat bijkomende voordelen van het toepassen van SEO op uw website:

 • Een hoge plek zorgt dat u vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Een hogere positie in de zoekresultaten zorgt voor meer kliks naar uw site
 • Een kosteloze manier om meer website- en webshopbezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van uw concurrent
 • Uw website of webshop wordt gezien als betrouwbaar, omdat internetgebruikers veel waarde hechten websites bovenin (Google) zoekresultaten
 • Websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op uw online vindbaarheid

Past u SEO al toe op uw website? SEO verandert…

Over zoekmachine optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google op ‘SEO’ of ‘zoekmachine optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Uit deze enorme hoeveelheid informatie en SEO-tips kunt u onder andere het volgende opmaken:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie veranderen constant
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft
 • Google verandert regelmatig het algoritme dat de positie bepaalt van uw website
 • SEO is niet alleen van belang voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop heeft impact op de zoekmachineresultaten
 • Lokale zoekmachine optimalisatie is belangrijker dan ooit

Wat is goede website zoekmachineoptimalisatie?

DigitalQuality weet alles van goede SEO. Ik doe meer dan het uitvoeren van een standaard trucje. Ik ben namelijk van mening dat zoekmachine optimalisatie van een website of webshop onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketingstrategie. Bovendien is SEO voor elke klant uniek . Zoekmachineoptimalisatie is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van gedegen analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting. Ook is SEO een lange termijn project dat altijd up-to-date gehouden moet worden. Vrijwel alle klanten hebben dan ook een SEO abonnement op maat voor een vast bedrag. Kiest u dit abonnement, dan verzorg ik iedere maand alle SEO zaken voor u; van het aanpassen van bestaande inhoud, tot het plaatsen van nieuwe teksten.

Nieuwe website of webshop restylen? Denk aan uw posities binnen Google!

Bent u van plan om uw website of webshop binnenkort te restylen of een nieuwe website te laten bouwen? Betrek mij dan al vroeg in de ontwerpfase. SEO optimalisatie heeft namelijk nog meer effect als websitebouwers en designers al bij het ontwerp van de structuur van uw website of webshop rekening houden met de vindbaarheid van uw website of webshop. Vanaf het begin rekening houden met SEO is veel efficiënter dan achteraf teksten en pagina’s nakijken en aanpassen. U bespaart dus op kosten en alle onderdelen van uw website sluiten goed op elkaar aan. Omdat veel websites in WordPress worden gemaakt, besteden we ook aandacht aan WordPress SEO.

Wilt u ook beter gevonden worden?

Laat DigitalQuality vrijblijvend de vindbaarheid van uw website of webshop beoordelen. Samen maken we een aanpak om uw website of webshop structureel beter vindbaar te maken. U kunt zoekmachine optimalisatie uitbesteden, zowel volledig als gedeeltelijk. Als u bijvoorbeeld zelf nieuwe teksten wilt plaatsen kan dit ook. Laat u het liefst alles door mij verzorgen, dan sta ik ook graag voor u klaar.