Bestaande software nabouwen

Verouderde software opnieuw laten bouwen

Alle programma’s raken op een gegeven moment verouderd. Bijvoorbeeld wanneer er geen updates/uitbreidingen meer worden uitgebracht. Ook als u een nieuwe computer aanschaft met een nieuwe versie van Windows kan het dat uw programma’s niet meer werken. Soms werkt uw software alleen nog op een verouderd besturingssysteem, zoals MSDOS.

In veel gevallen bestaat de leverancier en/of de software inmiddels niet meer of was het pakket destijds voor u op maat gemaakt en zijn er nu geen goede alternatieven te vinden. U en uw medewerkers zijn bekend met de oude software en iets nieuws aanschaffen kost tijd en geld. Bovendien weet u niet of de nieuwe software net zo goed zal bevallen. Heeft u verouderde software om een van bovenstaande redenen, dan kan ik uw bestaande softwarepakket nabouwen.

Nabouwen?

Bij het nabouwen van de software kan ik uw huidige pakket volledig nabouwen maar dan volgens uw wensen en op basis van uw workflow en interne processen. Daarnaast zal de nieuwe software volledig voldoen aan de eisen van deze tijd (denk aan veiligheid, performance, geschikt voor meerdere apparaten etc.).

Hoe gaat software nabouwen in zijn werk?

We bekijken samen hoe u het huidige pakket nu gebruikt, waar u tegenaan loopt, met welke andere pakketten u werkt en of de nieuwe software eventueel gekoppeld kan worden. Zo kunnen we samen het volledige proces sneller en efficiënter maken.
Ik werk wat wij besproken hebben vervolgens uit in een FO (Functioneel Ontwerp). Hierin beschrijf ik de huidige en de nieuwe processen, de wijzigingen t.o.v. de huidige software (denk aan nieuwe velden, functies en mogelijkheden) en werk ik de nieuwe UI (User Interface oftewel vormgeving) van de software uit.
Nadat  u akkoord bent gegaan met het FO, maak ik een gedetailleerde planning en start ik met de ontwikkeling van de nieuwe software. Bij de ontwikkeling van de software werk ik volgens de OTAP methode: Ontwikkelen, Testen, Acceptatie, Productie. OTAP geldt binnen de ICT als de beste methode om de kwaliteit en continuïteit binnen uw organisatie te waarborgen.

‘In de cloud’, responsive, design en veiligheid

Afhankelijk van uw wensen kan de software gebouwd worden zodat u en uw medewerkers overal toegang hebben tot de software. Heeft u medewerkers in de buitendienst met een laptop of tablet of dienen medewerkers juist toegang te hebben tot de gegevens via hun smartphone? Alles is mogelijk. Ik kan uw software ook responsive maken, zodat het gebruikt kan worden op de smartphone en tablet. Bestanden delen kan snel en eenvoudig door ze ‘in de cloud’ te zetten. De cloud is een gedeeld netwerk waartoe alle medewerkers toegang kunnen krijgen. Natuurlijk houden we altijd rekening met privacy en veiligheidsaspecten. Standaard worden alle pakketten voorzien van een SSL-certificaat (beveiligde verbinding tussen de gebruiker en de server/software) en kan het pakket afgeschermd worden voor personen buiten uw bedrijf.

Training en ondersteuning

Natuurlijk zullen u en uw medewerkers moeten leren werken met de nieuwe software. Na het opleveren van de testversie van de nieuwe software richt ik een online supportomgeving in waar u en uw medewerkers terecht kunnen met vragen. Als er problemen zijn kan iedereen binnen het bedrijf direct met mij contact opnemen. Ook kan ik een gebruikerstraining verzorgen waarin ik u en uw medewerkers op weg help om de nieuwe software op een goede en efficiënte manier te gebruiken. Met de training kunt u veel problemen voorkomen, wat achteraf veel tijd scheelt. Zelfs een korte training om de nieuwe software te introduceren kan een groot verschil maken.

Waarom DigitalQuality

Ik heb ruime ervaring met het nabouwen van software/applicaties, het nieuw ontwikkelen van (maatwerk)software/applicaties en andere ict-oplossingen. Ik doe alles in eigen beheer en weet dus precies waar ik over praat. Door mij goed te verdiepen in uw processen en (interne)workflow denk ik met u mee en kunnen we samen een goede en passende applicatie bouwen specifiek voor uw bedrijf. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.