Applicaties koppelen

Net zoals vele andere bedrijven werkt uw bedrijf misschien ook met meerdere applicaties. In veel gevallen moeten gegevens van het ene naar het andere pakket worden overgenomen. Overnemen gebeurt vaak met de hand, door te kopiëren en plakken. Deze methode is inefficiënt en ook erg foutgevoelig.

Ook databases moeten gekoppeld worden. U werkt bijvoorbeeld met voertuigen, objecten of klanten waarvan de gegevens opvraagbaar moeten zijn in een ander systeem. Door onderdelen op een juiste manier met elkaar te koppelen, kunnen deze gegevens met een druk op de knop worden ingelezen om ze te gebruiken binnen uw pakket.

Zo kunnen op basis van een kenteken automatisch alle voertuiggegevens worden opgehaald, kunnen op basis van een klantprofiel automatisch de juiste adresgegevens worden opgehaald, kan een KvK-nummer worden gecontroleerd en kunnen de bijbehorende bedrijfsgegevens automatisch bij de KvK worden opgevraagd. Steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen bieden een zogenaamde API (application programming interface) aan waarmee automatisch gegevens kunnen worden opgevraagd. Dit systeem werkt niet alleen efficiënter, maar zorgt er ook voor dat de informatie die u vastlegt over klanten of objecten altijd up-to-date is.

Een goed voorbeeld is icecat (icecat.nl). Deze database is grotendeels vrij toegankelijk en bevat productinformatie van een groot aantal verschillende producten. Door de database te koppelen met uw webshop, bijvoorbeeld op basis van een productnummer, kan automatisch de volledige productinformatie worden opgevraagd. Hierdoor hoeft u niet zelf van ieder product de omschrijving en specificaties in te voeren.

Ook (overheids)instanties zoals de KvK, het kadaster en het RDW bieden een API aan waarmee gegevens kunnen worden opgevraagd. Zo kunnen {recente} bedrijfsgegevens, kavel- of objectgegevens of voertuiggegevens worden opgevraagd.

Waarom DigitalQuality

Ik heb ruime ervaring met het nabouwen van software en applicaties, het nieuw ontwikkelen van software en applicaties op maat en andere ICT-oplossingen. Ik doe alles in eigen beheer en weet dus precies waar ik over praat. Door mij goed te verdiepen in uw processen en (interne) workflow denk ik met u mee en kunnen we samen een goede en passende applicatie bouwen specifiek voor uw bedrijf. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.